Yalnız Mesajı Göster

Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi

Eski 08-13-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi



Körili Piliç
Malzemeler:

4 kişilik:
1 adet piliç
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı ince kıyılmış elma
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış kereviz
1 çorba kaşığı un
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı köri
1 kahve fincanı beyaz şarap
1 tatlı kaşığı ketçap
1 kahve fincanı krema (yoksa şart değil)
2,5 su bardağı tavuk suyu yada et suyu yada su

Yapilisi:

Pilici dörde bölün, butların açılmaması için bacak kemiklerini hafif yontup but derisini delip deriye geçin veya pilicin incik kısmını buduna sicimle bağlayın Yağı bir tencereye koyup kızdırın
Piliçleri ilave edip üçer dakika alt ve üst kızartın Soğan, elma ve kereviz ekleyerek iki dakika kavurup ununu da ekleyerek karıştırın
Ketçap, köri ve beyaz şarabını da ilave ederek karıştırın
Üzerine tavuk suyunu ve tuzunu koyarak ağır ateşte 35 dakika pişirip ateşten alın
Piliçleri bir güvece çıkarın, sosun içine kremayı ilave edip karıştırıp piliçlerin üzerine dökün ve servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla