Konu
:
Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi
Yalnız Mesajı Göster
Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi
08-13-2012
#
9
Prof. Dr. Sinsi
Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi
Körili Piliç
Malzemeler:
4 kişilik:
1 adet piliç
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı ince kıyılmış elma
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış kereviz
1 çorba kaşığı un
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı köri
1 kahve fincanı beyaz şarap
1 tatlı kaşığı ketçap
1 kahve fincanı krema (yoksa şart değil)
2,5 su bardağı tavuk suyu yada et suyu yada su
Yapilisi:
Pilici dörde bölün, butların açılmaması için bacak kemiklerini hafif yontup but derisini delip deriye geçin veya pilicin incik kısmını buduna sicimle bağlayın
Yağı bir tencereye koyup kızdırın
Piliçleri ilave edip üçer dakika alt ve üst kızartın
Soğan, elma ve kereviz ekleyerek iki dakika kavurup ununu da ekleyerek karıştırın
Ketçap, köri ve beyaz şarabını da ilave ederek karıştırın
Üzerine tavuk suyunu ve tuzunu koyarak ağır ateşte 35 dakika pişirip ateşten alın
Piliçleri bir güvece çıkarın, sosun içine kremayı ilave edip karıştırıp piliçlerin üzerine dökün ve servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul