Yalnız Mesajı Göster

Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi

Eski 08-13-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi



Krem Brüle

Malzemeler:

70 gr toz şeker
350 gr kutu peynir (taze olması şart)
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 adet yumurta
tarçın
50 ml krem şanti

üzeri icin:
20 gr toz şeker

Yapilisi:
Kutu peyniri bir süzgeç yardımı ile iyice süzün
Ardından bir kaseye düzgünce yayın
Şeker, tarçın ve limon kabuğunu üzerine serpin
Başka bir kapta krem şantiyi ve yumurtayı iyice çırpıp peynirli karışıma katın Hazırladığınız karışımı fırın kaplarına bölün ve 160° dereceli ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin
Fırından çıkartıp her birinin üzerine kalan şekeri 1'er tatlı kaşığı ölçüsü ile serpiştirin ve 300° ısılı fırın ızgarasında üzerlerine serpili şekerleri yakarak karamelize edin

Alıntı Yaparak Cevapla