Konu
:
Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi
Yalnız Mesajı Göster
Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi
08-13-2012
#
12
Prof. Dr. Sinsi
Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi
Peynirli Sogan Corbasi
Malzemeler:
250 gram kuru soğan
80 gr rendelenmiş kaşar peyniri
30 gr tereyağı
3 kaşık zeytiyağı
1 bardak beyaz şarap (100 ml)
1 yemek kaşığı un
4 dilim ekmek
tuz
karabiber
Yapilisi:
Derin bir tencerede tereyağı ile zeytinyağını eritin, kısık ateşte, soğanları 5 dakika kavurun
Yumuşadıklarında, unu ekleyin karıştırın
5 dakika daha pişirin ve 1 litre suyu ve beyaz şarabı ekleyin
Dilediğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin ve 15-20 dakika pişirin
Hafif ateşte bir tavada peyniri eritin
Çorbayı kaselere boşalttıktan sonar kızarttığınız tost ekmeklerinden her kaseye birer dilim gelecek şekilde paylaştırın
Erittiğiniz peyniri üzerlerine dökün
1-2 dakika erimesini bekledikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul