Yalnız Mesajı Göster

Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi

Eski 08-13-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi



Peynirli Sogan Corbasi
Malzemeler:


250 gram kuru soğan

80 gr rendelenmiş kaşar peyniri

30 gr tereyağı

3 kaşık zeytiyağı

1 bardak beyaz şarap (100 ml)

1 yemek kaşığı un

4 dilim ekmek

tuz

karabiber


Yapilisi:


Derin bir tencerede tereyağı ile zeytinyağını eritin, kısık ateşte, soğanları 5 dakika kavurun

Yumuşadıklarında, unu ekleyin karıştırın 5 dakika daha pişirin ve 1 litre suyu ve beyaz şarabı ekleyin Dilediğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin ve 15-20 dakika pişirin

Hafif ateşte bir tavada peyniri eritin

Çorbayı kaselere boşalttıktan sonar kızarttığınız tost ekmeklerinden her kaseye birer dilim gelecek şekilde paylaştırın Erittiğiniz peyniri üzerlerine dökün

1-2 dakika erimesini bekledikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla