Yalnız Mesajı Göster

Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi

Eski 08-13-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi



Mul Marinye (Midye Bugulama)
Malzemeler:

50 midye
1 bardak beyaz şarap
2 arpacık soğan ( ince kıyılmış)
1 havuç (ince kıyılmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
6 ad tane karabiber
Buket Garni (birbirine bağlanmış defne
yaprağı, maydonoz, kekik)
1 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
3 çorba kaşığı çiğ krema
2 yumurta sarısı
Tuz


Yapilisi:

Midyeler soğuk suda iyice yıkanır
Midyeler, şarap, 2 bardak su, soğan, havuç, sarmısak, karabiber tanesi ve buket garni ile bir tencereye koyulup ağır ağır kaynatılır
Kaynadıktan sonra kapağı kapatılıp 5 dakika kadar hafif ateşte bırakılır
Midyeler açılıncaya kadar tencere hafif sallanır
Sonra alınıp servis tabağına sıralanır ve sıcak tutulur
Tenceredeki su yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatılır
Tuz, kıyılmış maydanoz, çiğ krema ve yumurta sarısı ilave edilip ağır ateşte sık sık karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir
Sos midyelerin üzerine dökülür ve hemen servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla