Konu
:
Mersin Baliği Firinda
Yalnız Mesajı Göster
Mersin Baliği Firinda
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mersin Baliği Firinda
1 Kilo mersin balığı
1 Su bardağı zeytinyağı
2 Limon
istenilen cinste baharat ve tuz
2 Yumurta sarısı,
Yarım demet maydanoz
Balığın karnı yarılıp temizlendikten sonra iki limon suyu, zeytinyağı, tuz ve baharatla tavaya koyun
İki saat bırakın
İyice sulansın
Sonra tava ile fırına sürün
Arasıra kendi suyu üzerine gezdirerek pissin
Fırından çıkarın
Suyunu bir kaba süzün
2 yumurta sarısı, bir kaşık balık suyu, 1 limon suyunu iyice çarparak kaynayan suyun içine oturtarak hafifçe koyulaştırın
Yavaş yavaş iplik gibi zeytinyağı akıtın
Bir iki defa karıştırın ve maydanoz serpin
Hazırladığınız bu malzemeyi balıkların üzerine gezdirin sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul