Yalnız Mesajı Göster

İster Tavada Barbunya İster İzgarada Levrek / Bu Mevsimde Balık Yemek Gerek

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İster Tavada Barbunya İster İzgarada Levrek / Bu Mevsimde Balık Yemek Gerek



İster Tavada Barbunya İster Izgarada Levrek / Bu Mevsimde Balık Yemek Gerek

Barbunya Tava

Balıkçıda temizletip aldığınız barbunların sırlarını parmaklarınızla yoklayıp kalan pulları temizleyin (sakın bıçak kullanmayın) ve bol suda yıkayın İçinde pıhtılaşmış kan bırakmamaya gayret gösterin Balıkları kağıt havluya dizip suyunun durulanmasını sağlayın Tuzlayıp ve içlerini tuz ve karabiberleyip(az miktarda) 20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin Bir tavada kızartma yağını kızdırın, barbunları una bulayıp tavaya atın Küçük balıkların bir yanını 10, diğer yanı da 10 dakika kızartıp alın Büyük olanlar ise birkaç sefer çevrilmelidir İri barbunları unlamadan da kızartabilirsiniz Küçük barbun ve tekirlerde mısır unu da kullanabilirsiniz Çok güzel ve değişik bir lezzet verir




Levrek Izgara

Malzemeler
4 Levrek
4 Domates
4 Dolmalık Biber
Yeşillik
1 Limon
1 Yemek kaşığı sıvı yağ


Izgarayı sıvı yağla iyice yağlayın Temizlediğiniz balık ve dilimlediğiniz domates ile biberleri izgaranın altında çevirerek kızartınBalığı domates, biber, yeşillik ve limon eşliğinde servis yapın





Afiyet Olsun



Alıntı Yaparak Cevapla