Yalnız Mesajı Göster

Mariniyer Usul Balık

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mariniyer Usul Balık



MARİNİYER USUL BALIK

Malzemeler ; 4 kişi için


1 Kg Beyaz etli balık


2,5 bardak Su


1 adet Soğan


Maydanoz ya da Dereotu

Balık sosu


Tuz


SÜSLEMEK İÇİN


1 adet Kuru Soğan


4-5 diş Sarımsak


Maydanoz ve Dereotu


Limon


Yapılışı;

Bir tencereye 1 Kg temizlenmiş beyaz etli balık, 2,5 bardak su, 1 soğan, maydanoz ya da dereotu, tuz konularak ½ saat kadar kaynatılır (köpükler kepçe ile alınır)


Pişirilen balıkların deri ve kılçıkları alınır Servis tabağının ortasına konularak soğan, ince ince kıyılmış sarımsak, hazırladığımız balık sosu, limon, maydanoz ve dereotu ile süslenir


Servis soğuk olarak yapılır


(Levrek, Kefal, Mercan, İskorpit, Kırlangıç gibi balıklardan yapılabilir)


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla