Konu
:
İstavrit Buğulaması - İstavrit Buğulaması Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
İstavrit Buğulaması - İstavrit Buğulaması Nasıl Yapılır
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İstavrit Buğulaması - İstavrit Buğulaması Nasıl Yapılır
İstavrit Buğulaması
6 çorba kaşığı zeytin yagını fırın tepsisine veya cam kaseye dökünüz ve yağın her tarafa yayılmasını saglayınız
Ardından 4 adet orta boy kuru soğanı dilimleyiniz ve yarısını yağın üzerine yerleştiriniz
Ardından 1 kilogram temizlenmiş yıkanmış iri istavritleri soğanın üzerine yerleştiriniz
Kalan soganı da tekrardan balıkların üzerine yerleştiriniz
Ve 3 tatlı kaşığı tuzu balıkların üzerine serpiştiriniz
Ardından 5 adet domatesi daire şeklinde kesiniz ve balıkların üzerine yerleştiriniz
Ardından 3 adet ince dilimlenmiş limonu koyunuz, son olarak geride kalan 6 çorba kaşığı zeytin yağını da ilave ediniz
İşlem tamamlandıktan sonra tepsi veya cam kaseyi Alüminyum folyo ile iyice sarınız
Daha önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriniz
Afiyet olsun
Not:
arzuya göre soganın üzerine 3 demet ince kıyılmış maydanoz da ilave edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul