Konu
:
Mantarlı Torik Balığı - Mantarlı Torik Balığı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Torik Balığı - Mantarlı Torik Balığı Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Torik Balığı - Mantarlı Torik Balığı Tarifi
Mantarlı Torik Balığı
Torik balığ halka halka (takoz şeklinde) kesilir
Tatlı su altında kanından iyice temizlenir
Ardından süzgeçte 10 dakika bekletilerek süzülür ve az unlanarak önü ve arkası bir miktar zeytin yağında tavada pişiriniz
Ardından fırın tepsisine diziniz, mantarlarıda güzelce yıkayıp kuş başı şeklinde doğrayınız ve onları da balıkların aralarına serpiştiriniz
Ayrı bir yerde ise; 3 su barda suya 1, 5 çorba kaşığı tepeleme un koyunuz, içine yarım limon sıkınız, canınız ekşi istiyorsa 1 limon sıkabilirsiniz
Ardından, 3-4 diş sarımsağı bir miktar tuzla eziniz ve bunu su karışımına ilave ediniz
Ardından da çok az sıvı zeytin yağını 2 yemek kaşığı kadar ilave ediniz, ve bu karışımı mantarlı balıgın üzerine dökünüz
Önceden 200 derecede kızdırılımış fırında 15 dakika pişiriniz ve ardından da servis yapınız
Afiyet bal olsun, yarasın
Not:
Tavada balığı kızartırken bez eldiven kullanınız ki, eliniz yanmasın
Un olarak, beyaz un kullanınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul