Konu: Buğulamalar
Yalnız Mesajı Göster

Buğulamalar

Eski 08-13-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğulamalar



Sardalya Buğulama

(4 Kişilik)


Malzeme:


400 Gr Sardalya

4 adet iri domates

5-6 adet çarliston biber

5-6 diş sarımsak

Sıvı yağ

Tuz

Karabiber

1 adet limon



Yapılışı:


Orta büyüklükte bir tepsi hafifce yağlanır ve halkalar halinde kesilmiş domateslerin yarısı bir sıra halinde dizilir Sardalyaların aralarına ufak parçalar halinde doğranmış sarımsağın tamamı yerleştirilir , balıkların üzerine yeterince tuz ve karabiber serpilir

Balıkların üzerine ince halkalar halinde dilimlenmiş limonun tamamı ile çekirdekleri çıkartıldıktan sonra ince ve uzun şeritler halinde kesilmiş çarliston biberlerin tamamı ile halkalar halinde kesilmiş domateslerin kalanı yerleştirilerek balıkların üstü örtülür

Tepsiye yarım çay bardağı likit yağ ile bir çay bardağı su ilave edilir ; tepsinin üstü bir kapak ile kapatılarak orta ateşte 40 dakika kadar pişirilir(Biber ve domateslerin ölmesi yemeğin piştiğini gösterir Tepsinin suyunu zaman zaman kontrolda yarar vardır Eğer biter gibi olursa su ilavesi gerekir)

Buğulamaya uygun diğer balıklar:

Hamsi, Kefal (dilimlenmiş)

Alıntı Yaparak Cevapla