Konu
:
Alabalık Buğulama Hazırlanışı(4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Alabalık Buğulama Hazırlanışı(4 Kişilik)
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alabalık Buğulama Hazırlanışı(4 Kişilik)
5 adet limonun suyu
[*]
70 gr
tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
[*]
250 gr
mantar
[*]
1 çorba kaşığı kapari turşusu
[*]
Tuz ve karabiber
[/list]Hazırlanışı:
Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir
Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir
Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir
Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir
İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir
Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir
Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul