08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Fırında (Kefal, Palamut)
BALIK FIRINDA
Kefal, Palamut
Malzemeler ; 4 kişi için
1 Kg Balık
1,5 kahve fincanı ZeytinYağ
1 adet Limon
2 orta boy Kuru Soğan
3 orta boy Domates
3 diş Sarımsak
1 bardak Su
1 demet maydanoz
Tuz, Karabiber
Yapılışı;
Pulları kazınmış, içi temizlenmiş balıklar 2 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilir ve fırın tepsisine sıralanır
Tavaya, ince yarımay şeklinde kesilmiş soğanlar konularak, ½ fincan zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir Üstüne küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir 5 dakika kadar kavrulduktan sonra üzerine su, sarımsak, karabiber, tuz, yarım limonun suyu ve kalan 1 fincan zeytinyağ konularak 15-20 dakika kadar daha pişirilir
Bu karışım, tepsideki balıkların üstüne ilave edilir Üstüne ince kıyılmış maydanoz ve ince ince kesilmiş yarım limon dilimleri yerleştirilir ve kızgın fırında 25-30 dakika pişirilir
Soğuduktan sonra servis yapılır
Afiyet olsun     
|
|
|