Yalnız Mesajı Göster

Balık Fırında (Kefal, Palamut)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Fırında (Kefal, Palamut)



BALIK FIRINDA

Kefal, Palamut


Malzemeler ; 4 kişi için


1 Kg Balık


1,5 kahve fincanı ZeytinYağ


1 adet Limon


2 orta boy Kuru Soğan


3 orta boy Domates


3 diş Sarımsak


1 bardak Su


1 demet maydanoz


Tuz, Karabiber


Yapılışı;

Pulları kazınmış, içi temizlenmiş balıklar 2 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilir ve fırın tepsisine sıralanır


Tavaya, ince yarımay şeklinde kesilmiş soğanlar konularak, ½ fincan zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir Üstüne küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir 5 dakika kadar kavrulduktan sonra üzerine su, sarımsak, karabiber, tuz, yarım limonun suyu ve kalan 1 fincan zeytinyağ konularak 15-20 dakika kadar daha pişirilir


Bu karışım, tepsideki balıkların üstüne ilave edilir Üstüne ince kıyılmış maydanoz ve ince ince kesilmiş yarım limon dilimleri yerleştirilir ve kızgın fırında 25-30 dakika pişirilir


Soğuduktan sonra servis yapılır


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla