Konu
:
Balık Kroket (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Balık Kroket (4 Kişilik)
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Kroket (4 Kişilik)
MALZEMELER
2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 adet taze soğanın yeşil kısmı
1 kg haşlanmış kefal
1 tutam kakule
1 tutam kişniş
1 tutam karanfil tozu
1 tutam kimyon
1 tutam tarçın
1 tutam tuz
2 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Galeta unu
Kızartmak için: Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın
Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin
Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin
Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin
Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin
Malzemeler özleşene dek yoğurun
Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin
Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın
Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın
Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul