Yalnız Mesajı Göster

Balık Ezmesi Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Ezmesi Tarifi Yapılışı



Balık Ezmesi tarifi - Balık Ezmesi yapilisi - Balık Ezmesi nasil yapilir




Malzemeler,

200 gram ton balığı konservesi

1 diş sarımsak

Yarım limonun suyu

1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

250 gram krem peynir

Damak tadınıza göre tuz, karabiber

Hazırlanışı,

Ton balığı konservesinin fazla yağını süzün

Mutfak robotuna; ton balığı, sarımsak, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve maydanozu alın

Yüksek devirde 1-2 dakika tüm malzemeler özleşene dek robotu çalıştırın

Derin bir kâsede krem peynir, balık ezmesini karıştırın

Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ilave edin

Kızarmış ekmeklerin üzerine sürerek servis yapın

Afiyet olsun

Öneriler,

Dilerseniz balık ezmesini krema sıkma torbasının içine doldurarak, şık şekiller vererek servis yapabilirsiniz

Kivi parçalarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla