Yalnız Mesajı Göster

Alabalık Sahanda Bugulama

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Sahanda Bugulama



Alabalık Sahanda Bugulama Nasıl Yapılır - Alabalık Sahanda Bugulama Tarifi



Malzemeler


4 adet Alabalık (fileto edilmiş)

4 adet defne yaprağı

3 adet domates

3 adet çarliston biber

15 adet limonun suyu

70 gr tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)

250 gr mantar

1 çorba kaşığı kapari turşusu

Tuz ve karabiber


Yapılışı


Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilirAlabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilirBakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir

Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir

Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir

Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler

Alıntı Yaparak Cevapla