Konu
:
Hamsi Tava - Hamsi Tava Nasıl Pişirilir? Hamsi Tava Yemek Tarifi - Hakkında
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Tava - Hamsi Tava Nasıl Pişirilir? Hamsi Tava Yemek Tarifi - Hakkında
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Tava - Hamsi Tava Nasıl Pişirilir? Hamsi Tava Yemek Tarifi - Hakkında
HAMSİ TAVA - HAMSİ TAVA NASIL PİŞİRİLİR? HAMSİ TAVA YEMEK TARİFİ - HAKKINDA
Malzemeler: ( 4 kişilik )
1 kg Hamsi
1 su bardağı mısır unu
yarım subardağı ayçiçek yağı
tuz
Yapılışı:
Hamsilerin kafalarıyla berber içinide alarak temizliyorsun
Yada balıkçıya temizletiyorsun
Daha sonra bol su içinde 10 dk bekletiyorsun
Balıkları iyice temizledikten sonra bir gazete üzerine yay
Balıkların suyu gitsin
Daha sonra balıkları biraz tuzla
Diğer tarafta 3 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya koyuyorsun
Kısık ateşte iken ayvaş yavaş hamsileri önce mısır ununa iyice bulayıp daha sonrakuyrukları iç kısma glecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan diziyorsun
Benim ortada boşluk kaldığı için oraya da yerleştirdim
Hamsilerin bir tarafı iyice kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatıp tavayı alıyorsunuz ve bir fincanın içine önce yavaşca yağını süzüyorsunuz
Daha sonra tavayı komple çeviriyorsunuz ve hamsiler kapakta kalıyor
Yavaşca kapakta kalan hamsileritavaya kaydırıyorsunuz
Böylece pişmemiş olan taraf alta geldi
O tarafını da pişirdikten sonra scak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul