Çipura İzgara
MALZEMELER
1 Adet Çipura
Sosu İçin
4 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
15 Tatlı Kaşığı Soya Sosu
2 Tatlı Kaşığı Sarmısak Suyu
3-5 Adet Defne Yaprağı
1 Çay Kaşığı Kekik
Tuz Toz Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Sos için gerekli bütün malzemeleri karıştıralım Daha sonra hazırladığımız sosu bir tülbentte veya ince delikli tel süzgeçe dökelim Sosu süzgeçle süzüp katı kısımlarını ayırdıktan sonra bir süre buzdolabında bekletelim
Dolaptan çıkardıktan sonra balığın kuyruğundan ve her iki yanağından çay kaşığıyla bu sostan dökelim Her iki tarafını da yağlayıp kömür ızgarasında kızartalım
Balığı yeşil soğanla süsleyerek servis yapalım
|