Yalnız Mesajı Göster

Karides Haslama Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karides Haslama Tarifi Yapılışı



Karides Haşlama Tarifi - Karides Haslama Nasıl Yapılır



Malzemeler


Karides ( istenilen buyuklukte)

½ tencere su

1 corba kasik tuz

1 tane kuru sogan

1 corba kasik sirke gerekiyor once bizlere,


Yapılışı:


Tenceremize suyu, tuzu, soganimizi dograyalim atese koyalim, kaynamaya baslarken sirkeyi ilave edelim icine, kaynama noktasinda yikanmis temizlenmis karidesleri atalim kaynar suya,

karideslerin pisme surelerini buyukluklerine gore ayarlamamiz gerekiyor, kucuk ebatta olanlar 6-7 dakikada pisiyor, jumbo diye tabir edilen buyuk karidesler ise 15 dakikada hazir oluyor, kivamini siz arada kontrol edin, cok haslanirsa makbul olmaz


Bu sekilde hazirlanan karidesleri her sekilde kullanabilirsiniz,

Alıntı Yaparak Cevapla