Yalnız Mesajı Göster

Fırında Soslu Çinekop Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Soslu Çinekop Tarifi Yapılışı



fırında çinekop nasıl pişirilir - çinekop fırın ızgara - soslu çinekop nasıl yapılır

Malzemeler:

1 kilo çinekop
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı mayonez
1 adet limon suyu
1 tutam kişniş
Tuz ,karabiber ,pulbiber
50 gr tereyağı
1 adet soğan
1 adet domates
3 adet sivribiber
Maydanoz
Bir kaç adet defne yaprağı

Hazırlanışı

Temizlediğiniz çinekopların her iki yüzeyine ikişer derin çizik atın,tuzlayın
zyağı, hardal ve mayonez, limonun suyu,bir tutam kişniş, karabiber,pulbiberi karıştırıp balıkların ı içine dışına iyice yedirerek soslayınve 1 saat dolapta dinlendirin

Teflon fırın tepsisini yağlayıp ,tabanına defne yaprağı sererek balıkları dizin halka doğranmış bol soğan,dilim domates,sivri biber ve bol maydonoz koyarak üzerini folye ile kapatıp 200 derece fırına verin 30dk sonra fırının üst ızgarasını açarak, folyeyi çıkartıp üzerine dilim tereyağı serpiştirerek fırının ızgara sında kızarana dek kurutmadan pişirin


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla