Konu
:
Somonlu Pay Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Somonlu Pay Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Somonlu Pay Tarifi Yapılışı
Somonlu Pay Tarifi - Somonlu Pay Nasıl Yapılır - Somonlu Pay Malzemeleri
Somonlu Pay
Malzemeler
Hamuru İçin
300 gr
un
- 300 gr
tereyağı
- 4 çorba Kaşığı su
- 2 çay Kaşığı tuz
İçi İçin -
3 çorba kaşığı kaşar rendesi
- 3 çorba kaşığı çiğ krema
- 150 gr
somon füme
- yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- üzeri için 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Hamur için, unu, küp küp kesilmiş tereyağını, tuzu ve 4 çorba kaşığı suyu bir kapta karıştırın
Parmak ucunuzla hızlı hızlı yoğurarak yağlı bir hamur elde edin
Hamuru ikiye bölüp, ilk parçayı merdaneyle kalıbınızın büyüklüğünde açın
Kalıbın üzerine hamuru yayın
Kenarlarını keskin bir bıçak yardımıyle kesip, somon fümeyi küçük küçük doğrayın
İçine çiğ krema, kaşar rendesi, ince kıyılmış dereotu ve tuzu ilave edip karıştırın
Hamurun üzerine içi yayın
Hamurun diğer yarısını da açarak malzemelerin üzerine koyun
Kenarlarını elinizle bastırarak düzeltin ve bıçakla kestiğiniz hamurdan arta kalan kısmı tartın kenarına yerleştirin
Hamurun üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında tartı 50 dakika pişirin ve dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul