Yalnız Mesajı Göster

Levrek Tava - Levrek Tava Tarifi - Levrek Tava Nasıl Yapılır

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Levrek Tava - Levrek Tava Tarifi - Levrek Tava Nasıl Yapılır



Levrek tava - Levrek tava Tarifi - Levrek tava Nasıl Yapılır





Levrek tava

Eğer buharda pişmiş sebzeleri sevmiyorsanız levrek tavayı sadece soğan, maydanoz ikilisiyle ya da yağda sotelenmiş uzun, ince kesilmiş sebzelerle de servis yapabilirsiniz

Malzemeler:

* 2 adet levrek (fileto olarak hazırlanmış, derisi ve kılçıkları çıkarılmış)
* Yarım limon suyu
* tuz, karabiber
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 3-4 kırmızı soğan
* 1 paket brokoli, dallarına ayrılmış
* 1 paket Brüksel lahanası, sapları kesilmiş
* 1 paket kültür mantarı veya karnabahar
* 3-4 havuç, soyulmuş ve halka halka doğranmış

Hazırlanması:

1 Brokoli, Brüksel lahanası, mantar ve havucu yıkayıp buharda pişirin
2 Levrekleri yıkayıp kurulayın Limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp balıkların her iki yanına sürün Bu halde 10 dakika kadar bekletin
3 Bu arada soğanları halka halka kesip tuzla ovun Sudan geçirip servis tabaklarına dizin
4 Geniş bir tavayı ısıtın Yağı ilave edin Balıkları tavaya alıp arada sallayarak her iki tarafını dörder dakika kadar pişirin
5 Pişince tavadan çıkartıp kâğıt havlu üzerine alın Yağı süzülünce soğanların üzerine yerleştirin Etrafına buharda pişmiş sebzelerden dizin, limon dilimleriyle servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla