Yalnız Mesajı Göster

Somonlu Kabak Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somonlu Kabak Tarifi Yapılışı



Somonlu Kabak Tarifi - Somonlu Kabak Nasıl Yapılır - Somonlu Kabak Malzemeleri





Somonlu Kabak

Malzemeler

- 4 adet kabak
- 4 dilim somon füme
- 4 adet yumurta
- 5 çorba kaşığı taze krema
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı köri
- maydanoz
- tuz,karabiber

Hazırlanışı

Kabakları uzunlamasına dilimleyin az tuzlu suda 10 dakika haşlayın Haşladıktan sonra havlu kağıt üzerine alın suyunu çekmesi içinDerin bir kasede, yumurta, krema, un , köri, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi iyice çırpınFırınınızı 210 dereceye ayarlayınIsıya dayanıklı bir kalıbı yağlayıp,unlayınKalıbın dibine önce hazırladığınız hamurun birazını koyun, üzerine birkaç kabak dilimi ve somon dizinSonra tekrar hamur, kabak dilimleri ve somon, malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın Önceden ısıtılmış fırında benmari usulü 45 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla