Yalnız Mesajı Göster

Aioli Soslu Uskumru Tarifi Yapılışı Resimli

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aioli Soslu Uskumru Tarifi Yapılışı Resimli



Aioli Soslu Uskumru nasıl yapılır
Resimli Aioli Soslu Uskumru tarifi

Malzemeler
2 diş sarımsak
1 su bardağı mayonez
iki buçuk su bardağı zeytinyağı
5 orta boy uskumru
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
1 limon
1 demet maydanoz

Yapılışı


Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın

Önce aioli sosu hazırlayın Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyice karıştırın Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin

Balıkları temizleyip,yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın

Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin

Margarini bir kapta eritin Izgara edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürün Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla