Yalnız Mesajı Göster

Deniz Mahsullü Risotto Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Mahsullü Risotto Tarifi Yapılışı



italyan usulü rüsotto - kalamarlı risotto - risotto nasıl yapılır - risotto tarifi - levrekli risotto


Malzemeler

180 gr pirinç
120 gr kuru soğan
15 gr sarımsak
120 gr kalamar
120 gr somon parça
120 gr levrek
140 gr domates sos
15 gr tereyağı
16 yaprak fesleğen
12 cl zeytinyağı
Tuz,
karabiber

Hazırlanışı

Soğan ve sarımsak kuşbaşı doğranır Bir kap içerisinde zeytinyağı ile soğan, sarımsak ve fesleğen kavrulur İçerisine pirinç ve kalamar ilave edilerek iki dakika daha kavrulur Sonra domates sos, tuz, karabiber ve balık suyu ilave edilir Kısık ateşte 20 daki kadar pişmesi beklenir Risotto pirinci piştikten sonra ocaktan alınarak tereyağı ile karıştırılır Somon, levrek, sarımsaklı yağda sotelenir İçerisine yarım kepçe balık suyu ilave edilerek 4 dakika pişirilir Tuz ve karabiber ilave edilerek daha önce hazırlanmış olan risotto pirincinin yanında servis edilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla