Konu
:
Tahin Soslu Çemenli Levrek Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Tahin Soslu Çemenli Levrek Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahin Soslu Çemenli Levrek Tarifi Yapılışı
levrek nasıl pişirilir - tahinli levrek
Malzeme:
80 gram fileto deniz levreği
40 gram çemen
40 gram kuşkonmaz
20 ml üzüm sirkesi
5 ml Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
Sosu İçin :
20 gram tahin
20 gram yoğurt
2 gram nane
2 gram sumak
Tarifi:
Fileto deniz levreğini çemen ile çepeçevre sarın
4 derecedeki buzdolabında beş gün boyunca bekletin
Tahin, yoğurt, nane ve sumağı karıştırarak sos haline getirin
Kuşkonmazları üzüm sirkesi ve zeytinyağı ile tavada sote edin
Marine ettiğiniz levrek filetoyu bıçakla ince dilimler halinde kesin
Tahinli sosu fırça yardımıyla tabağa sürün
Levrek dilimlerini tabağa alın ve üzerlerine yine fırça yardımıyla kalan sosu sürün
Son olarak sotelenmiş kuşkonmazları tabağa alarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul