Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Kalkan Balığı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Kalkan Balığı Tarifi Yapılışı



SEBZELİ KALKAN BALIĞI TARİFİ

Malzemeler:

750 gr Kalkan Balığı
150 gr Havuç
3 prasa
1 Küçük boy Kereviz
3 Domates
2 Soğan
Tuz
Limon Suyu

Yapılışı:

Sebzeler temizlenip lokmalar halinde kesildikten sonra, 24x6 cmlik EMSAN pişirme gerecine konulur ve arzuya göre tuzlanır Diğer taraftan Kalkan balığı temizlenip tuzlandıktan sonra, dilimler halinde sebze üzerine yatırılır Genel Haşlama (Buğulama) şartlarına uygun olarak, en kısık ateşte 25 dakika tam pişirmesi yapılır Sıcak sıcak servis edilir (Tam pişirme esnasında kapak asla açılmamalıdır)

Alıntı Yaparak Cevapla