Konu
:
Kağıtta Barbunya Balığı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kağıtta Barbunya Balığı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kağıtta Barbunya Balığı Tarifi Yapılışı
barbunya balığı nasıl pişirilir - fırında barbunya balığı
Kullanılacak malzeme:
1 kg barbunya balığı
4 çorba kaşığı tereyağı
2 parça yağlı kâğıt
1 limon
yarım demet maydanoz
yeteri kadar tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Pulları kazınmış, içi ve solungaçları çıkarılmış 1 kg barbunya balığı yıkandıktan sonra geniş delikli bir süzgece konarak iyice süzülür
Sonra bir beze yayarak iyice kurulanır, tuzlayıp bir kenara bırakılır
iki yağlı kâğıt üst üste yerleştirildikten sonra kâğıdın tam ortasına tereyağının yarısı sıvanır
Bu yağ sıvanmış yere balıklar düzenli bir biçimde sıralanır
Kalan yağ balıkların üstüne sıvandıktan sonra paket yapar gibi yağlı kâğıtlar örtülür
Arzuya göre kâğıtların uçlarını birbirlerine geçirerek pekiştirilir ya da bu paket bir sicimle bağlanır
Kâğıdın üstü ıslatıldıktan sonra kızgın fırına sürülür
Fırında 35-40 dakika kadar pişirildikten sonra çıkarılır, paketin üst kısmındaki kâğıtlar kesilip olduğu gibi servis tabağına yerleştirilir
Daha önceden hazırlanmış bir limon salçasıyla birlikte servis yapılır
Not: Arzu edenler balıklan bir paket yerine 4 ayn pakette pişirebilirler
Bu durumda paketler fırından çıkarılınca yalnız sicimleri çıkarılır ve olduğu gibi tabaklara konur
Herkes kendi tabağındaki paketin üstünü çatal ve bıçağıyla hafifçe araladıktan sonra balıkların üstüne limon salçasından döker
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul