Konu
:
Balık Plaki Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Balık Plaki Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Plaki Tarifi Yapılışı
Balık Plaki Tarifi
Balık Plaki Yapılışı
Balık Plaki
MALZEMELER:
-1 kg
balık
-Yarım su bardağı zeytinyağ
-3 patates
-2 havuç
-2 soğan
-1 kereviz
-1 demet maydanoz
-4- 5 diş sarımsak
-1 kaşık salça
-2 defne yaprağı
-2 limon
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Balık temizlenip yıkanır
Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir
Tuz ve karabiber serpilir
2- Soğan yarım halka şeklinde, patates, havuç, kereviz, sarımsak ve maydanoz küçük küçük doğranır
Defne yaprağı konur
3- Hepsi zeytinyağda kavrulur
Salça ile tuz ve karabiber ilave edilir
4- Balığın üzerine yayılıp 1- 2 bardak su ile yavaş yavaş pişirilir
Arzu edilirse üzeri fırında kızartılır
5- Limon dilimleri ile süslenir
KISA BİLGİ:
1- Taze balığın gözleri parlak ve nemli, eti sıkı, solungaçlar pembe olur
2- Besin değeri yönünden, ucuz ve pahalı balık arasında fark yoktur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul