Yalnız Mesajı Göster

Balık Plaki Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Plaki Tarifi Yapılışı



Balık Plaki Tarifi
Balık Plaki Yapılışı
Balık Plaki

MALZEMELER:

-1 kg balık
-Yarım su bardağı zeytinyağ
-3 patates
-2 havuç
-2 soğan
-1 kereviz
-1 demet maydanoz
-4- 5 diş sarımsak
-1 kaşık salça
-2 defne yaprağı
-2 limon
-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Balık temizlenip yıkanır Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir Tuz ve karabiber serpilir

2- Soğan yarım halka şeklinde, patates, havuç, kereviz, sarımsak ve maydanoz küçük küçük doğranır Defne yaprağı konur

3- Hepsi zeytinyağda kavrulur Salça ile tuz ve karabiber ilave edilir

4- Balığın üzerine yayılıp 1- 2 bardak su ile yavaş yavaş pişirilir Arzu edilirse üzeri fırında kızartılır

5- Limon dilimleri ile süslenir

KISA BİLGİ:

1- Taze balığın gözleri parlak ve nemli, eti sıkı, solungaçlar pembe olur

2- Besin değeri yönünden, ucuz ve pahalı balık arasında fark yoktur

Alıntı Yaparak Cevapla