Konu
:
Usb Ve Hafıza Kartlarında Silinen Verilerinizi Kurtarın &Quot;Data Doctor Recovery&Quot;
Yalnız Mesajı Göster
Usb Ve Hafıza Kartlarında Silinen Verilerinizi Kurtarın &Quot;Data Doctor Recovery&Quot;
08-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
USB ve Hafıza Kartlarında Silinen Verilerinizi Kurtarın "Data Doctor Recovery"
Veri kurtarma denilince akla hemen birkaç program gelmektedir
Bunlardan bazıları Recover My Files, Easy Recovery, Eimage Recovery
gbi bir çok program sayılabilir
Bu programlar ile yanlışlıka silinen veya bilerek silinen verilerinizi arayıp kurtarma imkanınız bulunmakta olup, bazende bir format sonrası format attığınız diskte unuttuğunuz verileri(ecel, word, resim,…
) kurtarabilirsiniz
Flash disk veya hafıza kartlarında silinen verileri yukarıda bahsettiğim programları kullanarak ta kurtarabilirsiniz
Başımdan geçen bir olaydan sonra kullandığım tüm bilgisayarlara mutlaka bir veri kurtarma yazılımı yüklüyorum
Bir arkadaşın bilgisayarına format atmıştım
Bilgisayar donanımı çok eski olması nedeniyle sürücülerini internette bulamadığımdan yedeklemiştim
Malesef format atmadan önce almayı unutmuşum
Neyse format bitti sürücüleri yükleyeyim dedim a ortada yok
Zaten internette bulamamıştım
Hemen bu yazılımlardan birini kullanarak taradım
Bir kaç dakika sonra buldu ve sürücüleri(ses ve eternet kartı sürücüsü) yükledim
Örneğin Recover My Files Programına baktığımızda
Click this bar to view the full image
The original image is sized 743x501
K harfi ile temsil edilen (veya sizde farklı bir harf olabilir) flashdiskten silinen verileri bu yazılımla da kurtarabiliriz
Pen Drive Data Doctor Recovery programı ise sadece flashdisk ve hafıza kartlarından veri kurtarmak için tasarlanmış olup silinen verilerinizi bu yazılımla kurtarabilirsiniz
Programı kurduktan sonra aşağıdaki arayüzle karşılaşırız
The original image is sized 797x549
Arama seçeneklerinde Standart ve Gelişmiş olmak üzere iki seçenek bulunmaktadır
Gelişmiş arama standart aramaya göre biraz daha detaylı aramaları içerir
Programın arayüzünde görünen Disk1 ile gösterilen kısmı seçip arama tipini de belirledikten sonra ileri yönlendirme okuyla ilerleriz
Kullanılmadan önce biçimlendirilmeyen bazı flashdisklerin dosya sistemi yazılım tarafından tanınmayabilir
Gelişmiş aramayı seçmeniz halinde dosya sistemi tanınmazsa Unknown(bilinmeyen) uyarısını verir
Uyarının yanında bulunan aşağı açılan ok tuşuna bastığınızda flashdiskin dosya sistemini seçip taramaya devam edebilirsiniz
Örnek amacıyla bu durum aşağıdaki resimde gösterilmiştir
Dosya sistemini belirledikten sonra ileri yönlendirme ok butonuyla ilerleriz
Bu aşamada yazılım flashdiskte silinen verileri aramaya başlar
Arama süresi flashdiskin boyutuna göre değişmektedir
Tarama tamamlandıktan sonra yazılım bulunan dosya sayısını gösterir
İleri yönlendirme butonuna basarak bir sonraki aşamada bulunan verileri kaydedebiliriz
Sol tarafta bulunan dosyalardan hangilerini kaydetmek istiyorsak seçip kaydetme butonu ile kaydedebiliriz
Eğer dokümanlar veya klasörler içinde ne var diye merak ediyorsak dokümana sağ tıklayıp aç diyerek bir göz atıp daha sonra kaydedebiliriz
Bulunan Word belgesini açıp bir bakalım
Bulunan verileri inceleyip hangilerini kaydetmek istediğinizi sol tarafta bulunan onay kutularına onay işaretini bırakarak kayıt işlemine geçebilirsiniz
Kaydetme yeri seçilip Ok butonuna basılarak kayıt işlemine başlanır
Kayıt işlemi yapılırken sağ alt köşede bulunan Skip(Geç, atla) butonu ile kaydedilmek istenmeyen veriler atlanabilir
Eğer kurtarılan dosyalara hemen bakma imkânınız yoksa tarama sonuçlarını (save log) kaydederek daha sonra bakabilirsiniz
Yazılım
dnf uzantısında sonuçları kaydedip daha sonra siz (load log seçeneği ile) bu sonuçları açarak inceleyebilirsiniz
Sonuçlara bakmak istediğinizde load log seçeneğini kullanarak sonuçları görebilirsiniz
Gelen pencereden dnf uzantılı olarak kaydedilen tarama sonuçlarını seçip açtığımızda aşağıdaki gibi görünür
Burada istediğimiz verileri kaydedebiliriz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul