Konu
:
Sql Server 2005 Kurulumu Resimli Anlatım
Yalnız Mesajı Göster
08-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
SQL Server 2005 Kurulumu resimli anlatım
İlk ekranımızda Microsoft bize lisans sözleşmesini sunar
Bu ekranı Kabul ederek next deriz
Gelişmiş yükleme sihirbazı sayesinde SQL server bize ayrıntılı bir rapor sunar
Yukarıdaki örnekte gördüğümüz üzere Setup bize bilgisayarda ISS özelliğinin yüklü olmadığını yada pasif durumda olduğunu,bunun ileride kimi SQL servislerinin çalışmasında sıkıntı yaratabileceğimi bildiriyor
İstersek rapor doğrultusunda gerekli düzenlemeleri yaparız yada herhangi bir değişiklik yapmadan kendimize güvenerek kuruluma devam ederiz
[IMG]http://www
com/images/smilies/smile
gif[/IMG]
Bu pencerede Sql Server için hangi componentlerin yükleneceğini seçeriz
Örnek veritabanları üzerinde çalışmak istersek advanced'a tıklayarak Örnek database'leri yükleyebiliriz
Bu aşamada seçimlerimizi kullanım alanımıza göre yapmalıyız
Instance name ayarını burada default olarak bırakıyoruz
Tek veritabanı ile çalışcaksak default bırakmamızda bir sorun çıkmaz
Fakat birden fazla Sql server'ı aynı makine üzerinde çalıştırmak istersek Named Instance kısmından hepsi için ayrı ayrı isim vermemiz gerekmektedir
Service Account kısmında Sql Server için yüklediğimiz Servislerin her biri için farklı hesaplar oluşturabiliriz
Yada hepsini tek bir hesap üzerinden çalıştırabiliriz
Use a domain user account kısmını seçip doldurarak domain hesabı üzerinden kimlik doğrulamasını gerçekleştirebiliriz
En alt kısımda ise Setup işlemini bitirdikten sonra hangi servislerin başlatılacağını belirtiriz
Burada yine ihtiyaçlarımıza göre seçim yapmak performans açısından yararlı olucaktır
Bı kısımda Authentication Mode seçimi yaparız
Windows Authentication mode seçersek windows hesabımızla veritabanına giriş yapabiliriz
Mixed mode seçtiğimiz takdirde sql server authentication'ıda aktif hale getirmiş oluruz
Yani SQL üzerindede kimlik doğrulamasını gerçekleştirmemiz gerekir
Bu bize fazladan güvenlik sağlayacaktır
Microsoft'a ürünle ilgili geribildirim yapıp yapmayacağımız hakkında seçimleri gerçekleştiririz
Install'a basarak özetini gördüğümüz kurulum işlemini başlatırız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul