Yalnız Mesajı Göster

Cso Dosyası Nedir , Nasıl Açılabilir ? (Resimli Anlatım)

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cso Dosyası Nedir , Nasıl Açılabilir ? (Resimli Anlatım)

Cso Dosyası Nedir , Nasıl Açılabilir ?

Son günlerde moda olan devhook 041 ile 250 yi emule edip oyunlar oynama işinde kullanılabilen iso sıkıştırma formatıdır daha çok eskiden isosu çalışmayan daha yeni çalıtırabildiğimiz oyunlar misal ; splinter cell essentials , tomb raider legends , sims 2 , fifa street 2 , fight night round 3 , WWE smackdown , ve İSTEDİĞİNİZ TÜM İSOLAR mesela sims 2 oyunu 116GB tan 460 mb a kadar küçülttü ve o şekilde memory stickimdeki boş yerlerden fedakarlık yapmadan oynayıp bitirdim bile hatta 861MB olan fifa street 2 önce ripleyip sonra CSO ya sıkıştırdıktan sonra tam 73mb a düşüyo

ÖNEMLİ NOT :
CSO sıkıştırma formatını dediğim gibi daha çok 250+ isteyen oyunlarda kullandığımızı söylemiştim ama DEVHOOK 041 in asıl yaptığı iş pspmizi 250 imiş gibi göstererek hem de 250nin özelliklerini tamamen kullanmamıza izin vererek ISOları load edip oynamamıza izin verdiği için , doğal olarak 250+ istemeyen ESKİ OLSUN YENİ OLSUN FARKETMEZ İSTEDİĞİNİZ TÜM İSOLARI DA CSO İLE SIKIŞTIRIP BOYUTTAN VE YERDEN KAZANARAK OYNAYABİLİRSİNİZCSO KULLANIMI :
CSO ları normal isolar gibi devhook 041 ile çalıştırabilirsiniz atıyorum eskiden " fifastreet2iso " olarak ISO klasörünün içine atıp oynadığınız isoyu artık " fifastreet2cso " olarak aynen eskisi gibi ISO klasörünün içine atıp DEVHOOK 041 ile çalıştırabilirsiniz hemde eskisi gibi hiç beklemeden yarı boyutuna düşmüş isoyu hiçbir fark olmadan oynayabilirsiniz

DAX nedir ?
O da uzun süredir kullanılan farklı bir sıkıştırma formatıdır mesela DAXZISO programıyla kullanılabilir midnight club 3 ü 16 GB tan 900mb a düşürdü ve çok rahat oynuyorum şahsen

DAX KULLANIMI :
DAX ları normal isolar gibi DAXZISO LOADER 062 ile çalıştırabilirsiniz örneğin eskiden "midnightclub3iso " olarak ISO klasörünün içine atıp oynadığınız isoyu artık " midnightclub3isodax " olarak aynen eskisi gibi ISO klasörünün içine atıp DAXZISO LOADER 062 ile çalıştırabilirsiniz hemde eskisi gibi hiç beklemeden yarı boyutuna düşmüş isoyu hiçbir fark olmadan oynayabilirsiniz

Bu ikisi ne işe yarar ?
isolarınızı sıkıştırarak daha az yer kaplamalarını ve memory stickinizde daha fazla iso koyabilmenizi ve daha fazla boş yer kalmasını sağlar

BU PROGRAMIN YAPABİLDİKLERİ :
ISO ları DAX a sıkıştırma
ISO ları CSO ya sıkıştırma
DAX ları ISO ya açma
CSO ları ISO ya açma
DAX ları CSO ya çevirme
CSO ları DAX a çevirme
yani CSO<->ISO<->DAX arasında her işlemi yapabilme

programı en alttaki güncel linkinden indiriniz şifresi : merenk

daha sonra C32 " ı seçiyoruz böylece dosyanın içeriğini diğer programların bulunduğu bölüme çıkartmış oluyoruz (isterseniz başka bir klasöre de çıkartabilirsiniz program files zorunlu değildir sadece örnek olması amacıyla verilmiştir) sonra isterseniz bu klasörün içine girerek "csoCompilerENexe" dosyasını da kolaylık olması için masaüstüne ya da herhangi bir yere de kısayol oluşturabilirsiniz

PROGRAMIN KULLANIMI :

bu programı açtığımızda ilk karşımıza çıkan pencere sıkıştırma işlemlerini buradan gerçekleştriyoruz "Compress ISO" sekmesi

bu ise formatlar arası geçişi sağlayan programın ikinci sekmesi olan "Decompress CSO/DAX"

bu da programızın ayarlar sekmesi "Options"

Alıntı Yaparak Cevapla