Konu
:
Osmaniye Yöresel Yemekler Çakildakli
Yalnız Mesajı Göster
Osmaniye Yöresel Yemekler Çakildakli
08-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmaniye Yöresel Yemekler Çakildakli
Osmaniye yöresel yemekler ÇAKILDAKLI
ÇAKILDAKLI
Malzemesi:
Yarım kg biber
Yarım kg patlıcan
Yarım kg fasulye
Yarım kg domates
Yarım kg dövme
Yarım kg nohut
2 tane patates
Yapılışı : Biber, patlıcan, fasulye ve domates ufak ufak doğranır
Dövme ve nohut iyice yıkanır
Isıtılmış su tencereye aktarılır
Bu malzemeler piştikten sonra sarımsak dövülür
Salça, nane ve yağ karıştırılıp tavada kavrulur
Çorbanın üzerine dökülür ve çakıldaklı çorbamız yemeğe hazır olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul