Yalnız Mesajı Göster

Osmaniye Yöresel Yemekler Çakildakli

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmaniye Yöresel Yemekler Çakildakli



Osmaniye yöresel yemekler ÇAKILDAKLI


ÇAKILDAKLI
Malzemesi:
Yarım kg biber
Yarım kg patlıcan
Yarım kg fasulye
Yarım kg domates
Yarım kg dövme
Yarım kg nohut
2 tane patates

Yapılışı : Biber, patlıcan, fasulye ve domates ufak ufak doğranırDövme ve nohut iyice yıkanır Isıtılmış su tencereye aktarılır Bu malzemeler piştikten sonra sarımsak dövülür Salça, nane ve yağ karıştırılıp tavada kavrulur Çorbanın üzerine dökülür ve çakıldaklı çorbamız yemeğe hazır olur

Alıntı Yaparak Cevapla