Yalnız Mesajı Göster

Osmaniye Yöresel Yemekler Sarma İçi

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmaniye Yöresel Yemekler Sarma İçi



SARMA İÇİ

Malzemesi:
Bir miktar ince bulgur
Bir baş kuru soğan
Yarım kilo kadar domates
Bir demet maydanoz
Yeşil soğan
1,5 çorba kaşığı salça
1 su bardağı yağ
Yeterince tuz

Yapılışı: Bir baş soğan halka, halka doğranırBir su bardağı yağ ile bir süre kavrulur Daha sonra salça ve küp, küp doğranmış domates ilave edilir Bir sürede bunlar kavrulur Sonra tuz ve biber eklenir Bu işlemler bittikten sonra, bu malzemelere göre bulgurun miktarına göre su ilave edilir Su kaynamaya bırakılır Su kaynadıktan sonra bir kabın içindeki bulgura kaynamış olan su ilave edilir Bulgur suyu çektikten sonra üzerine önceden doğranmış yeşil soğan ve maydanoz eklenip karıştırılır

Alıntı Yaparak Cevapla