Konu
:
Osmaniye Yöresel Yemekler Sarma İçi
Yalnız Mesajı Göster
Osmaniye Yöresel Yemekler Sarma İçi
08-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmaniye Yöresel Yemekler Sarma İçi
SARMA İÇİ
Malzemesi:
Bir miktar ince bulgur
Bir baş kuru soğan
Yarım kilo kadar domates
Bir demet maydanoz
Yeşil soğan
1,5 çorba kaşığı salça
1 su bardağı yağ
Yeterince tuz
Yapılışı: Bir baş soğan halka, halka doğranır
Bir su bardağı yağ ile bir süre kavrulur
Daha sonra salça ve küp, küp doğranmış domates ilave edilir
Bir sürede bunlar kavrulur
Sonra tuz ve biber eklenir
Bu işlemler bittikten sonra, bu malzemelere göre bulgurun miktarına göre su ilave edilir
Su kaynamaya bırakılır
Su kaynadıktan sonra bir kabın içindeki bulgura kaynamış olan su ilave edilir
Bulgur suyu çektikten sonra üzerine önceden doğranmış yeşil soğan ve maydanoz eklenip karıştırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul