Yalnız Mesajı Göster

Osmaniye Yöresel Yemekler Tutmaç

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmaniye Yöresel Yemekler Tutmaç



TUTMAÇ
Malzemesi:
2 adet yumurta
2 su bardağı un
İnce irmik
Süzme yoğurt
Yağ, et, havuç
Kereviz, soğan

Yapılışı: Yağ tavada eritilir Yağ kızınca etler katılıp, sote edilir Havuç, kereviz ve soğan ilave edilerek, üzerine su katılıp etler iyice pişirilir Suyu süzülür Tavadaki havuç, kereviz ve soğan alınıp, yoğurt hazırlanıp bekletilirBir tencereye tuzlu su konulup, tutmaçlar hafif haşlanırTutmaçlar tabaklara koyulup kızgın yağ üzerinde gezdirilirÖnceden yapılan sos üzerine dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla