Konu
:
Osmaniye Yöresel Yemekler Börek Çorbasi
Yalnız Mesajı Göster
Osmaniye Yöresel Yemekler Börek Çorbasi
08-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmaniye Yöresel Yemekler Börek Çorbasi
BÖREK ÇORBASI
Malzemesi:
3 kg un
1 kg soğan
1 kg taze kıyılmış et
2 çorba kasesi nohut
2 çorba kasesi dövme
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz ve biber
1 tatlı kaşığı nane
1 su bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar su
Yapılışı: 2 kg un yoğrularak hamur haline gelir
Hamur yuvarlak açılır
Açılan hamur kare, kare kesilir
Daha sonra içi hazırlanır
Soğan incecik kıyılır, taze kıyılmış et salça, tuz ve biber ile karıştırılır
Kare biçimindeki hamurun içine az, az koyulup yumulur
Nohut ile dövme yıkanıp tencerenin içine boşaltılır
Yapmış olduğumuz hamur tencereye aktarılır
Isıtılan sıcak su tencereye aktarılır
Dövme ve nohudu pişene kadar kaynar kaynayana kadar salçası yakılır
Çorbanın üzerine dökülür
Yemek hazır hale gelir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul