Konu
:
Osmaniye Yöresel Yemekler Tirşik
Yalnız Mesajı Göster
Osmaniye Yöresel Yemekler Tirşik
08-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmaniye Yöresel Yemekler Tirşik
TIRŞİK
Malzemesi:
1 kg Tırşik yaprağı
1 kase yoğurt
1 kg nohut ile dövme
1 çorba kaşığı tuz4 yemek kaşığı un
Yeterince su
Yapılışı: Tırşik yaprağı ince ince doğranır
Doğranan tırşik yaprağı iyice yıkanır
Bir kase yoğurt çırpılır, nohut ve dövme ile yıkanır
Su ısıtıldığında bunlar kazanın içine konur, tuz ilave edilir
İyice karıştırılır üzerine un eklenir
Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir
Sonra yemek ocağa konularak iyice kaynatılır
Bunu piştiğini anlayınca yemek ocaktan indirilir ve tabaklara servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul