Konu
:
Osmaniye Yöresel Yemekler Kısır - Kısır Malzemeleri - Kısır Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Osmaniye Yöresel Yemekler Kısır - Kısır Malzemeleri - Kısır Nasıl Yapılır
08-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmaniye Yöresel Yemekler Kısır - Kısır Malzemeleri - Kısır Nasıl Yapılır
Osmaniye yöresel yemekler KISIR
KISIR
Malzemesi:
Yeterince bulgur
1 adet marul
3 adet domates
1 top maydanoz
1 çay bardağı yağ
1 yemek kaşığı yaprak biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
Yeterince ekşi
Yapılışı: Önce bulguru tepsinin içine koyarız
Sonra bir yemek kaşığı salça ilave ederiz
Daha sonra kaynamış olan suyu bulgurun üzerine dökeriz
Bir tatlı kaşığı tuzu bulgurun üzerine ekleriz
Tepsinin içine koyduklarımızı özleşene kadar yoğururuz
Sonra malzemeleri ilave ederek, biber, yağ ve ekşi dökeriz
Sonra bunların hepsini karıştırırız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul