08-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gürlek İlköğretim Okulu Bilgileri Banaz Uşak
Gürlek İlköğretim Okulu Hakkında - Gürlek İlköğretim Okulu Tanıtım - Gürlek İlköğretim Okulu Resimleri - Gürlek İlköğretim Okulu İletişim

Gürlek İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :
Köyün kuruluş tarihçesi kesin olarak bilinmemektedir Köydeki söylenişlere göre göçebe olarak gelip köye yerleşmişlerdir
Hayvan otlatmak için eşme yöresinden gelen göçebeler zamanla buraya yerleşmişler ve köyün oluşmasına neden olmuşlardır Bazı aileler ise sonradan buraya yerleşmişlerdir Köyün ilk yerleşim merkezi (Eski Köy) dedikleri yerdir Köye ilk yerleşen aileler kara Mehmetler,Salih Çavuşlar ve Molla Ahmetler�dir Köy halkının şimdiki köy merkezine yerleşmeleri ise eşkıya baskınlarından kaçmaları ile olmuştur Köyün yerleşim alanındaki sık ormanlık, köyün adının buradan geldiğini göstermektedir Zamanla ormanlardaki gürlük, tarla ve bahçe açma nedeniyle azalmıştır
İlkokul 1944 yılında köy halkı tarafından yapılmıştır Bu tarihten sonra okur-yazar durumuna geçilmiştir 1949 yılında meydana gelen depremlerde eski okul yıkılmış, yerine baraka okul yapılmıştır Burada 1985-1986 öğretim yılına kadar eğitim-öğretim yapılmıştır Devlet-vatandaş işbirliği ile yapılan 6 derslikli yeni okul 1986-1987 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçmiştir 8 yıllık ilköğretime ise 1995-1996 öğretim yılındageçilmiştir Okulumuzda 1 Müdür Vekili ,
1 Kademede 5 Sınıf Öğretmeni ,
2 kademede 1 Türkçe , 1 Fen ve Teknoloji , 1 Matematik , 1 İngilizce ,
1 Ana Sınıfı Öğretmeni olmak üzere toplam 11 personel bulunmaktadır
Köyden okuyarak meslek sahibi olan öğretmen, ebe, polis ve astsubay sayısı 50 civarındadır
2002-2003 Öğretim Yılında 5 derslikli bina yapılmıştır
2003-2004 Öğretim Yılında Okul Öncesi Eğitime başlanmıştır
2009-2010 Öğretim Yılı İkinci Yarısında Sınıf Öğretmeni Normu 3'ten 5'e Çıkmıştır
2010-2011 Öğretim Yılında Okulumuzdaki Tüm Sınıf Tahtaları Beyaz Tahtaya Çevirilmiştir
2010-2011 Öğretim Yılında Okulumuz Bünyesinde 1 Adet Çok Amaçlı Salon Düzenlenmiştir
2010-2011 Öğretim Yılında Okulmuz Bilgisayar Teknoloji Sınıfı Gösteri ve Slayt izleme Salonu Olarak Düzenlenmiştir
Gürlek İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :
Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Banaz
Okulun Telefonu: 276 331 30 05
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Gürlek Köyü
Okulun Web Adresi: http://www gurlekioo k12 tr/
Okulun E-Posta Adresi: gurlekioo@hotmail com
Okulun Müdürü:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı :
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok