Konu
:
Yunuslar İlköğretim Okulu Bilgileri Gediz Kütahya
Yalnız Mesajı Göster
08-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yunuslar İlköğretim Okulu Hakkında - Yunuslar İlköğretim Okulu Tanıtım - Yunuslar İlköğretim Okulu Resimleri - Yunuslar İlköğretim Okulu İletişim
Yunuslar İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :
Yunusla köyünde ilkokul ilk defa 1948-1949 yılında Hatipler-Hacılar a ait odada (mahalle odası) açılmıştır
Bu mahalle odası eskidiğinden daha sonra yıkılmış yerine yenisi yapılmıştır
Eğitim-öğretim bu odada bir yıl sürmüş bir yıl sonra bugünkü Yunuslar Öğrenci Yurdu’nun yanına yapılan okul binasına taşınmıştır
Bu binada eğitim-öğretim 8 yıl sürmüştür
Yakın bir yere 1957 yılında yeni bir okul binası yapılmış ve eğitim-öğretim 1970 yılında meydana gelen Gediz depremine kadar bu binada devam etmiştir
Depremde bina zarar görmüş ve eğitim-öğretim Yeniköy’e yapılan camii ve evlerde devam etmiştir
1971 yılında yapılan prefabrik binalarla eğitim-öğretim sorunu ortadan kalkmıştır
1971 yılında 1 derslikli ek bina yapılmıştır
1986 yılında planlı 5 derslikli okul yapımına başlanmış olup bu bina köylü-devlet işbirliği ile 1987 yılında bitirilmiş ve 1987-1988 eğitim-öğretim yılında hizmete girmiştir
Yunuslar Ortaokulu 05
10
1976 tarihinde öğretime başlamış, 8 yıl süresince Camikıran mevkiinde köy binasında eğitim-öğretim sürdürülmüş; daha sonra Toprak İskan Müdürlüğü’ nce yaptırılan köy tüzel kişiliğine ait binaya taşınmıştır
1989-1990 eğitim-öğretim yılı başında Yunuslar İlkokul ve Ortaokulu bakanlıkça birleştirilerek Yunuslar İlköğretim Okulu adı altında eğitim-öğretim vermeye başlamıştır
Yapılan ek bina 14
09
1992 tarihinde hizmete açılmıştır
Yunuslar İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :
Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Gediz
Okulun Telefonu: 274 437 7080
Okulun Faksı: 274 437 7439
Okulun Adresi: Yunuslar Beldesi
Okulun Web Adresi:
http://yunuslar
meb
k12