08-11-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ya-Tu Otomotiv Hürriyet İlköğretim Okulu Bilgileri Kale Denizli
Ya-Tu Otomotiv Hürriyet İlköğretim Okulu Hakkında - Ya-Tu Otomotiv Hürriyet İlköğretim Okulu Tanıtım - Ya-Tu Otomotiv Hürriyet İlköğretim Okulu Resimleri - Ya-Tu Otomotiv Hürriyet İlköğretim Okulu İletişim

Ya-Tu Otomotiv Hürriyet İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :
Merkez İlkokulu tek ilkokul olarak ilçenin ihtiyacına uzun süre cevap vermiştir Öğrenci mevcudu 550 ye kadar ulaşınca, ikinci bir ilkokul yapma girişimi başlamıştır 1976 yılında temeli atılan ikinci ilkokul 1979 yılında tamamlanmıştır Yeni yapılan ilkokula "Cumhuriyet İlkokulu" eski okula da "Kale Hürriyet İlkokulu" adı verilmiştir
Kale Hürriyet İlkokulu eski ve ahşap olduğundan günün ihtiyacını karşılayamıyordu Bu sebeple Denizli Valisi Oğuz Kağan KÖKSAL İl Encümen Azası Hilmi KARAMAN, Belediye Başkanı Durmuş İNCEDAYI ve Milli Eğitim Müdürü İsmail ELİUZ un gayretleriyle okulun bahçesine yeni bir bina yapılmasına karar verilmiş ve 1992 yılında temeli atılmıştır Yapım iki yılda tamamlanmış ve okul 1994-1995 öğretim yılında Denizli Valisi Oğuz Kağan KÖKSAL tarafından açılmıştır 1995-1996 öğretim yılında Okul Müdürü Ahmet ÖRNEKÇİ’nin gayretleriyle ihata duvarı yükseltildi, bahçe düzenlemesi, futbol, basketbol ve voleybol sahaları yapıldı, bahçe ağaçlandırıldı 24 06 1997 tarihinde Denizli Valisi Yusuf Ziya GÖKSU’nun oluruyla okulun adı "Kale Hürriyet İlköğretim Okulu" oldu 05 04 2000 tarih ve 222 nolu "Denizli İl Özel İdaresi Daimi Encümeni" nin kararıyla eski binanın kullanılamayacak durunda olduğu ve bu haliyle tehlike arz ettiğinden dolayı onarımının da ekonomik olmayacağı anlaşıldığından yıkılmasına karar verildi Okulumuz yıkıma devam ederken yerine yenisinin yapılması için İlçe Kaymakamımız Bayram GALE, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Necati KARCI, İl Encümen Azamız İsmail YARIMCA, Belediye Başkanımız Abdullah KARAAYVAZ arayış içine girmişlerdir YA-TU OTOMOTİV A Ş ile anlaşmaya varılarak Merkez Hürriyet İlköğretim Okulu bahçesine mevcut okula ek olarak YA-TU OTOMOTİV A Ş adına İsmail YARIMCA ve Abdurrahim TUNA tarafından 10419A Tip proje nolu Bodrum + Zemin + 2 Kat olmak üzere toplam 10 derslikli binanın kaba inşaatı yaptırılmak üzere Protokol imzalanmıştır
Kurumun Yapısı:
Şu anda okulumuz bünyesinde 2 anasınıfı, 14 birinci kademe, 7 ikinci kademe olmak üzere toplam 23 derslik, bir fen laboratuarı, bir bilgisayar laboratuarı, iki okul binası, bir müdür, iki müdür yardımcısı, 26 öğretmen, 2 hizmetli ve Kale merkez ve çevre köylerinden gelen 598 öğrencisiyle eğitim-öğretime devam etmektedir Okulumuzun oturduğu alan 8140 M2 olup, iki okul binasının kapladığı alan 1000 m2 dir Bunun dışında kalan alan bahçe olarak kullanılmakta olup; bu alanın 2000m2 si ağaçlıklı alan, 5140 m2 alan bahçe olarak kullanılmaktadır Okul bahçesinin3000 m2 si betonlanmış durumdadır Bahçe içerisinde bir voleybol, bir basketbol ve bir halı saha bulunmaktadır
Ya-Tu Otomotiv Hürriyet İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :
Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Kale
Okulun Telefonu: (258)671 30 06
Okulun Faksı: (258)671 30 06
Okulun Adresi: CevherPaşa Mah Fatih Sokak
Okulun Web Adresi: http://yatuhurriyet meb k12 tr/
Okulun E-Posta Adresi: 387928@meb k12 tr
Okulun Müdürü: Ramazan GÜLTEKİN
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok