08-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hacıosmanlar Köyü Hakkında Bilgi Çaycuma Zonguldak
Çaycuma Hacıosmanlar Köyü - Hacıosmanlar Köyü Hakkında - Hacıosmanlar Köyü Tanıtımı - Hacıosmanlar Köyü Resimleri
İlçe: ÇAYCUMA
İl: ZONGULDAK
Köy Muhtarı: Sebahattin ACAR
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
372 6470267
Cep Telefonu:
05462166493
Demografik Bilgiler:
Nüfusu:
2000
679
1997
715
İle Uzaklığı:
80 km
İlçeye Uzaklığı:
35 km
Rakım:
400 m
Tarihi
Hacıosmanlar köyü, yüksek bir ormanın eteğinde kurulmuştur Doğusunda yüksek yaylalar ve gür ormanlar bulunmaktadır Yaklaşık 700 nüfusludur Kekeçler ve Akçalar adında iki mahallesi vardır Köy, sürekli göç vermektedir Maden ocaklarına işçi alınmaması ve yakın çevrede iş olanakları olmaması nedeniyle köydeki gençler geleceğini artık İstanbul'da arıyor
Köy adının ortaya cıkış şekli Vaktiyle köyden Osman adında biri yürüyerek hacca gitmiş Bu kişi hacdan dönünce köye "Hacıosmanlar" adı verilmiş Köy adının bu şekilde ortaya çıktığı söylenir köyün kökeni çeçenler oldugu söylenir sloganlari "CESARETİN BİTTİĞİ YERDE ESARET BASLAR" 1986 yılında köydeki ilkokula giden 120 öğrenci varken, bugün bu sayı 30'un altına düşmüş durumdadır Bu da köyün hemen hemen boşaldığı anlamına gelmektedir
Köydeki öğrenciler 3 sınıfa kadar köydeki ilköğretim okuluna gitmektedir 4 sınıftan itibaren taşımalı eğitim kapsamında Akçahatipler İlköğretim Okuluna gitmektedirler 1998-2003 yılları arasında peş peşe köyümüzden öğretmen çıkması eğitime verilen önemi arttırmıştır Şu anda (2009) köyümüzde üniversitede okuyan 5 öğrenci bulunmaktadır ayrıcaSEKİZ adet öğretmen çıkarmıstır
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır
Hacıosmanlar'da tarım ve hayvancılık az da olsa yapılmaktadır Halk, kendi ihtiyacı için toprağı ekip biçmeye devam etmektedir Kestane, köydeki insanların aile bütçesine katkıda bulunmalarını sağlayan en önemli ürün durumundadır Sonbaharda bir ay süren kestane vaktinde halk, köyün doğusunda bulunan kestane ormanlarından önemli miktarda kestane toplamakta, bunu da Kozcağız ve Perşembe'de kurulan pazarlarda satarak gelir elde etmektedirler
Köyün toprağı ayrıca fındık ve ceviz yetiştirmek için uygundur Ancak halk, geleneksel olarak mısır-buğday ekimine devam etmektedir
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:[2009]- sabahattin ACAR [AZALARİ)-mustafa TATAR-mehmet USMAK- mehmet CEBCİOGLU-şaban AYHAN
2004 - Sebahattin Acar
Azalar: Dursun Öztürk, Mehmet Usmak, Satılmış Öztürk
1999 - Sebahattin Acar
Azalar: Dursun Öztürk, Mehmet Usmak,Satılmış Öztürk
1994 - :1989 - Recep Kocaoğlu
1984 - Recep Kocaoğlu
1977 - İsmail Aksoy
1973 - İsmail Aksoy
1968 - İsmail Aksoy
Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|
|
|