Yalnız Mesajı Göster

Sinop Yemekleri - Sinopun Yemek Kültürü

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sinop Yemekleri - Sinopun Yemek Kültürü



Sinop Mutfağı - Geleneksel Sinop Yemekleri - Sinop Mutfağının Özellikleri

Yöredeki kültürel çeşitlilik beslenme biçimini de etkilemiştir

Beslenmede tahıl ürünleri ağırlıktadır

Kış sebzelerinin çokluğu da mutfağı zenginleştiren bir etmendir Kestane, ayva gibi meyvelerden yemeklik olarak da yararlanılır

Yörenin yemekleri; nokul (üzümlü cevizli, kıymalı, yoğurtlu), pilaki, mısır pastası, kaşık çıkartması (mamalika), keşkek yemeği, içi etli hamur (kulak hamuru), ıslama, mısır çorbası, mısır tarhanası, sirkeli pırasa, içli tava, katlama, kabak millesi, hamursuz tatlısıdır


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla