08-10-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sinop Yemekleri - Sinopun Yemek Kültürü
Sinop Mutfağı - Geleneksel Sinop Yemekleri - Sinop Mutfağının Özellikleri
Yöredeki kültürel çeşitlilik beslenme biçimini de etkilemiştir
Beslenmede tahıl ürünleri ağırlıktadır
Kış sebzelerinin çokluğu da mutfağı zenginleştiren bir etmendir Kestane, ayva gibi meyvelerden yemeklik olarak da yararlanılır
Yörenin yemekleri; nokul (üzümlü cevizli, kıymalı, yoğurtlu), pilaki, mısır pastası, kaşık çıkartması (mamalika), keşkek yemeği, içi etli hamur (kulak hamuru), ıslama, mısır çorbası, mısır tarhanası, sirkeli pırasa, içli tava, katlama, kabak millesi, hamursuz tatlısıdır
alıntı
|
|
|