08-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kılıçgüney Köyü - Vezirköprü - Samsun
Kılıçgüney Köyü Hakkında - Kılıçgüney Köyü Resimleri - Samsunun Köyleri
KILIÇGÜNEY KÖYÜ GENEL BİLGİLERİ
NÜFUS
550
İLÇE MERKEZİNE UZAKLIĞI (Km) :16
İL MERKEZİNE UZAKLIĞI (Km):128
SAĞLIK DURUMU
SAĞLIK EVİ/SAĞLIK OCAĞI VAR
DOKTOR/SAĞLIK MEMURU/EBE-2
EĞİTİM DURUMU
İLKÖĞRETİM OKULU VAR
YAPIM YILI 1966
DERSLİK SAYISI 3
ÖĞRETMEN SAYISI 2
TARIM
EN ÇOK YETİŞTİRİLEN ÜRÜNLER
ARPA,MISIR,ŞEKERPANCARI
KÖY HAKKINDA GENEL BİLGİLER
Kılıçgüney Köyü ilçeye 16 km uzaklıkta olup etrafı dağlarla çevrilidir Çevresinde Çersiyen, Kırma, Halkahavli, Halilbaba, Ahmetbaba, Cebeli köyleri yer almaktadır Ayrıca Kılıçgüney Köyünün bir de mahallesi bulunmaktadır Kılıçgüney köyüne 2 km uzaklıkta, 5 haneli olan mahallenin ismi Dikenli Mahallesi’dir
NÜFUS VE HANE SAYISI
Kılıçgüney Köyünün 70 hane ve 550 nüfusu mevcuttur
BAŞLICA GEÇİM KAYNAKLARI
Tarım ve hayvancılıktır Tarım ürünleri olarak şeker pancarı, buğday,mısır,arpa üretilirken,hayvancılık olarak büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır
KÖY MUHTARI BİLGİLERİ
Köy Muhtarı: SALİH YILDIZ
TELEFON: 0 362 6510082 - 0 535 6956492
OKUL-CAMİ-ÇEŞME-SAĞLIK EVİ-SAĞLIK OCAĞI
1966 yılında yapılan Kılıçgüney İlköğretim Okulu’na 1990 yılında ek sınıf yapılmıştır 3 derslikli okulun 2 norm kadrosu bulunmaktadır Kılıçgüney ilköğretim okulunda normal (tam gün) öğretim yapılmaktadır
Kılıçgüney Sağlık Ocağı: Kılıçgüney Sağlık Ocağı 1975 yılında hizmete girmiştir Sağlık ocağı binası ve 4 daireli lojmanı bulunmaktadır 18 köyün bağlı olduğu sağlık ocağı 1 sağlık memuru,1 hemşire ile işlevsel durumdadır
Kılıçgüney Cami: 1985 yılında eski caminin yerine yeni cami inşa edilmiştir Camiye 2005 yılında 170 metre kare alana ek bina yapımına başlanmıştır
GELENEKLER
Kandil günlerini helva bayramı olarak nitelendirip; kadınlar bu günlerde pişirilen helvayı yufka ekmeğinin arasına sararak köy içersinde dağıtırlar
Kılıçgüney Köyüne Ait Bir Resim
Kaynak:yerelNET,Vikipedi
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|
|
|