Konu
:
Bolu Mengen Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Bolu Mengen Pilavı
08-10-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bolu Mengen Pilavı
Bolu Mengen Pilavı
Malzemeler:
½ kg
pirinç
250 gr
kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı tereyağı
1 su bardağı İçi Kızıl Mantarı
2 baş soğan
3 adet domates
8 bardak et suyu
1 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı kekik
1 demet dereotu
Tuz, karabiber
Yapılışı: Pirinci bir tencerede ıslayın
Kuzu etlerini, soğanı ve mantarları doğrayın
Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın
Bir tencerede tereyağını kızdırın, doğranmış soğanları ve eti ekleyin, karıştırın
Birkaç dakika karıştırdıktan sonra et suyunu boşaltın
Üzerinde oluşan köpüğünü alın, yarım saat kaynatın
Başka bir tencerede tereyağını kızdırın ve pirinçleri ilave edin
Biraz kavurduktan sonra ocakta pişen etleri suyu ile beraber ilave edin
Suyunu ayarlayın
Şekeri, tuzu, biberi, ekleyin
15 dk
Ağır ateşte pişirin
Pişince kapağını açıp kekiği, doğranmış dereotunu ve cevizi üzerine serpin
Karıştırın servis yapın
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul