Konu
:
Bolu Abant Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Bolu Abant Kebabı
08-10-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bolu Abant Kebabı
Bolu Abant Kebabı
Malzemeler:
600 gr
kuzu but eti
4 adet patlıcan
1 yemek kaşığı tere yağı
1 adet kuru soğan
4 gr
toz karabiber
50 gr
Mantar
tuz Yarım bağ maydanoz
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
4 adet yeşil biber
50gr kaşar peyniri
200 gr
süzme yoğurt
1 adet salatalık
Yarım bağ dere otu
Yapılışı:Kuşbaşı doğranmış Kuzu eti tavada tere yağı ile sote edilir
Doğranmış soğan, sivri biber, mantar, domates ilave edilir
Salça, tuz, kekik, kara biber ve su konup pişirilir
Patlıcanlar ızgarada pişirilip soyulur
Ortaları karnı yarık gibi açılır
Hazırlanan sote içine doldurulur
Üzerine rende kaşar peyniri konur
Fırında 175 o 6 veya 7 dakika piştikten sonra servis tabağına konur
Tabağın kenarına cacık sos ile servis yapılır
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul