Konu
:
Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel Yemekleri
08-10-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel Yemekleri
HAMSİLİ BÖREK
Malzemeler:
6 adet yufka
1 kilogram hamsi balığı
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
6-7 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Karabiber, pul biber
Tuz
Yapılışı:
Hamsiler ayıklanıp sırt dikenleri çıkarılır
İyice yıkanıp süzülür
Bir kaba konur
İçine ince doğranmış taze soğan ve maydanoz, karabiber ve tuz konur harmanlanır
Diğer tarafta, bir kapta yağ ve yumurta iyice karıştırılır
Tezgâhın üzerine serdiğimiz yufkaya bu karışımdan sürülür ve balıklar serpiştirilir
Yufka kol böreği şeklinde, sıkıştırılmadan rulo yapılır
Tepsiye uzunlamasına konur
Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır
Üzerine yumurtalı harç sürülür
200 dereceye ayarlanmış fırına verilir
Böreklerin üzeri nar gibi kızarınca fırından alınır
Dilimlenerek sıcak sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul