Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel Yemekleri

Eski 08-10-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel Yemekleri



HAMSİLİ BÖREK

Malzemeler:
6 adet yufka
1 kilogram hamsi balığı
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
6-7 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Karabiber, pul biber
Tuz


Yapılışı:



Hamsiler ayıklanıp sırt dikenleri çıkarılır İyice yıkanıp süzülür Bir kaba konur İçine ince doğranmış taze soğan ve maydanoz, karabiber ve tuz konur harmanlanır Diğer tarafta, bir kapta yağ ve yumurta iyice karıştırılır Tezgâhın üzerine serdiğimiz yufkaya bu karışımdan sürülür ve balıklar serpiştirilir Yufka kol böreği şeklinde, sıkıştırılmadan rulo yapılır Tepsiye uzunlamasına konur Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır Üzerine yumurtalı harç sürülür 200 dereceye ayarlanmış fırına verilir Böreklerin üzeri nar gibi kızarınca fırından alınır Dilimlenerek sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla