Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel Yemekleri

Eski 08-10-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel Yemekleri



CEVİZLİ TAVUK

Malzemeler

* 1 adet tavuk göğsü
* 1/2 su bardağı yoğurt
* 3 yemek kaşığı mayonez
* 2-3 yemek kaşığı ceviz
* 4-5 adet kornişon turşusu
* 4-5 adet mısır turşusu
* tane karabiber
* Defne Yaprağı
* tuz

Hazırlanışı

1 Tavuk göğsünü tane karabiber ve defne yaprağı ile beraber haşlıyoruz
2 Pişen tavuk göğsünü liflerine ayırıyoruz
3 Mayonez, yoğurt ve tuzu iyice karıştırıyoruz
4 Kornişon turşusunu küp küp doğrayıp tavuklara ekliyoruz
5 Ufalanmış cevizi de tavuklara ekliyoruz
6 Yoğurtlu sosu tavuklarla karıştırıp üzerini mısır turşusu ile süslüyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla