08-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çetederesi Köyü Alaca Çorum
Alaca Çetederesi Köyü - Çetederesi Köyü Resimleri - Çetederesi Köyü Hakkında - Çetederesi Köyü Tanıtım
Çetederesi, Çorum ilinin Alaca ilçesine bağlı bir köydür
İlçe: ALACA - İl: ÇORUM
Köy Muhtarı: HAYDAR YILDIZ
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon: 0(364)4114613
Cep Telefonu: YOK
Demografik Bilgiler:
Nüfusu: 2000 - 34
1997 - 45
İle Uzaklığı: 76 km
İlçeye Uzaklığı: 26 km
Rakım: 1230 m
Tarihi
Bu köyün tarihi uzun yıllara dayanmaktadır Ne zaman kurulduğu kesin olarak bilinmemesine rağmen kuruluşun Yukarıda ahsedilen nedenlerder dolayı köyün hititlere kadar uzandığı ve bu köyde bir zamanlar hiristiyanların yaşadığı tahmin edilmektedir
Kültür
Köyün gabol ve soğandan yapılan çalbırdır Tabi o müthiş ot yemeğini yani pancar unutmamak gerek  
Coğrafya
Çorum iline 76 km, Alaca ilçesine 26 km uzaklıkta bir orman köyüdür 5000 dönüm meşelik koruluğu vardır Sincan,Yenice,Arkaç,Dil kideresidir
İklim
Köyün iklimi, Karadeniz ve İçanadolu iklimi etki alanı içerisindedir Yazları gündüz sıcak akşamları serin temiz bir havası vardır Yayla iklimini andırır Kışın ise kar yağışı hakimdir buna rağmen hava ovalardan daha sıcaktır
Ekonomi
Köyün ekonomisi; buğday, arpa, mercimek, nohut, fiğ ekimi yapılmaktadır Hayvancılık olarak da sığır, koyun, keçi, tavuk yetiştirilmektedir Arıcılık ta yapılmaktadır Üzüm bağları bakımsız olması nedeniyle ekonomik değildir Son yıllarda ceviz yetiştiriciliği popüler olmaktadır
Alt Yapı Bilgileri
Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Yok
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Yok