Konu
:
Samsun Çarşamba İlçesi Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Samsun Çarşamba İlçesi Yemekleri
08-10-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Samsun Çarşamba İlçesi Yemekleri
Samsun Çarşamba İlçesi YemekLeri
* Çarşamba pidesi
Çarşamba'nın en önemli yiyeceği Pide'dir
Türkiye'de Karadeniz pidesi olarak kullanılan terim çarşamba pidesi olarak kullanılır
Pazar sabahları hemen hemen bütün çarşamba halkı kahvaltıda, yağlı veya kıymalı çarşamba pidesi yaptırır
cok güzeldir tavsişye edilir
* Tirit
Kaz eti, pirinç ve açılmış yufka ile yapılır
Çarşamba'nın milli yiyeceği olarak görülen tirit, çarşamba'dan Samsun'un diğer bölgelerine yayılmıştır
* Keşkek
Çarşamba'da genellikle düğünlerde yapılan bir yiyecektir
Buğday, tavuk ya da kuzu eti ve tereyağı ile yapılan bir yiyecektir
düğünlerizde ev davetlerimizde yapılan bir yiyecekitir
* Kıvratma
Bolca fındık ve yufka ile yapılan bir tatlı çeşididir
Bayramlarda cok yapılan yiyecekleriden biridir
* Turşu Kavurması
Fasülye turşusu'nun soğan ve tereyağı ile kavrulmasıyla yapılır
çarşambaya has bir türüdür
* Büryan
genelde düğünlerde yapılan sulu et yemeği türüdür
* Somun
bir çeşit mısır unu ekmeği dir
* Mısır Çorbası
tane mısırdan yapılan yoğurtla karıştırılarak tüketilen bir yemek
* Poot
mısır unun dan yapılan ve acılı sosu ile tüketilen pasta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul