Konu
:
Hz Mevlanadan Güzel Bir Ögüt!!!
Yalnız Mesajı Göster
08-06-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Alıntı:
Kocayürek
Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili güzel yürek tasavvufta 3 ifna 1 ispat makamı vardır,ifna demek vermek anlamı taşır,yani bu kötü huy dediği kendinin sandığı varlığı diye kabul ettiği o 3 şeyi verdiğinde 3 ifna olmuş olur ve daha sonrada 1 ıspat vardır
Burada anlatılmak istenende o diye düşünüyorum ölmeden önce ağırlıklarından kurtul yalın ol
(
O
O
O) ol diye davet ediyor
Paylaşımın için o sıcacık samimi güzel yüreğine sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum
AŞK la kal inşallah
Yine sana özgü, yine kocaman yüreğine yaraşır özel ve çok anlamlı harika yorumunu inanılmaz keyifle okudum Teşekkürler ediyorum, bana neyi hatırlattı biliyormusun?
Bir gün Cüneyd-i Bağdadi hazretlerinden birirsi kendisinin rahatsız olduğunu,anlatıp kendisini sırtını alıp nehrin karşısına geçirmesini istediğini söylemiş
Cüneyd-i Bağdadi hzleride geçiririm fakat ben ne söylersem sen ŞEYHİN DEDİĞİ GİBİ DİYECEKSİN demiş
Adam bunu kabul etmiş, Cüneyd-i Bağdadi adamı sırtına almış ve nehri geçmeye başlamışlar, Cüneyd-i Bağdadi sürekli YA ALLAH
YA ALLAH
diyerek adamı sırtında nehirin karşısına geçirmeye çalışırken adamda ŞEYHİN DEDİĞİ GİBİ, diyorumuş
Nherin ortasına gelmişler ki adam düşünmüş kendi kendine demiş ki; Ben niye şeyhin dedği gibi diyorum? Ya ALLAH YA ALLAH demeye kalmamış ikisi birlikte batmaya başlamışlar, Cüneyd-i Bağdadi hz buyurmuş ki; ben sende o lafzı ağzına alabilecek istidat görmediğimden ŞEYHİN DEDİĞİ GİBİ demeni söyledim çabuk benim dedğimi yap Adam bu kez ŞEYHİN DEDİĞİ GİBİ ŞEYHİN DEDİĞİ GİBİ demiş ve sağ salim nehri geçmişler
Şimdi bana senin YAZDIĞIN YORUMDAN SONRA SADECE İÇİMDEN GELEN ŞEYHİN DEDĞİ GİBİ oldu Ve sanırım söylenecek en güzel söz de bu ŞEYHİN DEDİĞİ GİBİ
[img]images/smilies/default/thumbsup[1]
gif[/img]
Engin yüreğine en derin sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum Sevgi ve AŞKLA KAL
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul